Könyvek
Varázsjátékok I. - Mozgás a képzelet szárnyán


Varázsjátékok I. - Mozgás a képzelet szárnyán

Varázsjátékok sorozat köteteit az óvodás-, és kisiskolás korú gyermekeknek, a leendő és a hivatásukat gyakorló szülőknek, és nem utolsó sorban az e korosztállyal foglalkozó szakembereknek, pedagógusoknak, pszichológusoknak ajánljuk.
A Mozgás a képzelet szárnyán című kötetben található fantáziajátékok megmozgatják a gyermekek belső erőit, magával ragadó módon segítik őket önmaguk megismerése, elfogadása, értékelése felé, harmonikusabb, nyugodtabb kapcsolatot segítenek kialakítani az őket körülvevőkkel. A játékok az érzelmi és a szociális intelligenciát formálják, gazdagítják, energiabázist teremtenek az értelmi fejlődéshez.
A könyv egy ötkötetes sorozat első darabja, mely Klaus W. Vopel ötlete alapján született meg, akinek képzeletjátékait az óvónőkkel és agyermekekkel együtt adaptáltam. Több, mint tíz éve szülők, pedagógusok, pszichológusok játsszák ezeket a játékokat, és biztatják a gyermekeket élményeik megosztására és lerajzolására. A kötetben található fantáziajátékok örömteli és tartalmas családi együttléteket jelenthetnek, de kitűnően alkalmazható egyéni és kiscsoportos terápiás foglalkozások keretében és az óvodai csoportokban egyaránt.


Dr. Kígyós Éva gyermek-pszichoterapeuta így ír a kötetekről:
"Régóta nélkülözi a pedagógiai irodalom azt a szemléletet, amit ez a mű képvisel. Varázsos játékaival olyan fejlesztő módszert kínál, amivel nem erőltetni akarja a gyerekeket az elérendő célok felé, hanem kreatív képzeletükre épít. Megteremti evvel azt a lehetőséget, hogy óvodások, kisiskolások saját fejlettségi szintjük alapján, egyéni úton haladjanak, és képességeiken túl egész személyiségük egészségesen érlelődjön. Ajánlom ezt a könyvet azoknak az óvónőknek, pedagógusoknak és szülőknek, akik már felismerték, hogy többet és jobbat tudnak adni a gyerekeknek, ha nem csak az intellektusukat szólítják meg."ISBN 963 7343 97 0 
Ára: 2000 Ft

A könyvek megrendelhetők a L'Harmattan kiadónál: www.harmattan.hu


Könyvek


                    gobelorsolya.hu 2005-2008. Minden jog fenntartva. | gobel.orsolya@ovodatar.hu | Honlap: www.radirsoft.hu