Könyvek
Bevezető a könyvekhez


Minden kisgyermek „csalhatatlanul tudja”, hogyan keletkezik az eső, a víz, a tavak, a tengerek, a hegyek, a nap, a hold, a csillagok…..
A Varázsjátékok különleges módon, a fantázia „lélekszárnyain” szólaltatják meg ezeket a mélységes, az archaikus, ősi világba elvezető szimbólumokat, amelyek oly közel vannak a gyermek belső világához. A rövid, egy-egy szimbólumra építő képzelet-mesék kibontják a gyermeki fantáziát, szépséges, saját, egyéni képeikkel  megerősítik a személyiséget. A gyermek, aki saját belső képeket hoz létre fantáziája segítségével, tudatosabban, értőbben él a világban, a képkidolgozás részletes munkájában megéli az önmaga-, és a másik felé irányuló türelmet, megteremti önmagában a nyugalmat, hogy aztán ebben a békés világban megszületett képet „kirajzolhassa”, majd odaajándékozza azt Másoknak.
A kötetek bevezetőjében pontos leírást kapnak Szülők és Pedagógusok egyaránt, hogyan jó játszani ezt a játékot a gyermekekkel. Az első kötet mozgásjátékokat, a második fantáziajátékokat , a harmadik légzésjátékokat gyűjt egy csokorba.


Könyvek


                    gobelorsolya.hu 2005-2008. Minden jog fenntartva. | gobel.orsolya@ovodatar.hu | Honlap: www.radirsoft.hu