Könyvek
Referencia óvodák


A Szocioemocionális Pedagógiai Terápiának "otthont adó" Óvoda, a Csepelen található Gyermeksziget Óvoda volt. Itt kezdtem el óvodapszichológusi munkám részeként a módszer kipróbálását. Először jómagam "játszottam" egy kis csoport gyermekkel és örömével, majd ennek a "fejlesztő folyamat"-nak tapasztalatait átadva indultunk el a nevelőtestülettel a terápia felépítéséig, ami a mai napig egy élő, formálódó preventív-, és terápiás módszer.

A kötelező akkreditálási procedúra után vált lehetővé Csepelen a továbbadás lehetősége, ebben a formában először 2002-ben. Ekkor már egy majd 10 éves folyamat tapasztalataival rendelkeztünk. A gyakorlati tapasztalatok átadását  nagy hozzáértéssel látták el el az SZPT mentorok.
Az azóta második akkreditációs periódusát élő képzés kinőtte a budapesti kereteket.
 
Örömmel adjuk hírét, hogy  Százhalombattán befejeződött a képzés a Szivárvány óvodában, ahol szinte minden csoportban ismerik és szeretik a gyermekek és felnőttek egyaránt a Varázsjátékokat. Az óvoda célul tűzte ki., hogy a térség módszertani óvodája legyen. Ehhez még kívánunk nekik sok-sok játékot, és tanulást.

A következő óvodákban használják a Szocioemocionális Terápiát kiképzett óvónők:
Csepel, Szivárvány Óvoda
Csepel, Aprajafalva Óvoda
Csepel, Napsugár Óvoda
Csepel, Vénusz utcai Óvoda
Csepel, Rákóczi úti Óvoda
Csepel, Csalitos utcai Óvoda
Csepel, Bordás utcai Óvoda
Csepel, Erdősor utcai Óvoda
Csepel, Tátika Óvoda
Mátyásföld, Pipitér Óvoda, Farkashalom és Csinszka utcai Óvodái
Kistarcsa, Tölgyfa Óvoda
Érd, Tusculanum Óvoda
Kőbánya, Halom utcai Óvoda
Kőbánya, Gépmadár utcai Óvoda
Budafok, Leányka utcai Óvoda
Budafok, Rózsakert utcai Óvoda
Százhalombatta, Szivárvány Óvoda.

Nagyon örültünk annak a lehetőségnek, hogy a 2007-es év folyamán, a X. kerületi, Kőbányai Nevelési Tanácsadó iskola-, és óvodapszichológus munkatársai közül nyolcan elvégezték a tanfolyamot. 2008-ban pedig azoknak az óvodáknak a pedagógusai "képződnek", ahol majd ők maguk tudnak segítségükre lenni a mindennapi munkában. Remélem, mintapéldája lesz annak a kooperációnak, amit a két szakma a gyermekekért tenni tud. SZPT


                    gobelorsolya.hu 2005-2008. Minden jog fenntartva. | gobel.orsolya@ovodatar.hu | Honlap: www.radirsoft.hu